Amerikanerplader

I forbindelse med research til en lille notits, ang. “amerikanerpladerne”, i Klassisk Bil & Mc. Der talte jeg med den medarbejder i skatteministeriet der sidder med behandlingen af Lovforslag L24, Claus Kargo, til orientering kunne han fortælle at “amerikanerpladerne” kom med ind i det meget komplekse lovforslag efter henvendelse fra en bilklub i foråret, han kunne desværre ikke huske fra hvem, men det nytter altså at spørge ! Det er ikke alle der har brugt deres mulighed for at svare i den høringsrunde der har været, blandt andet Motorhistorisk Samråd, men der har kun været en kommentar til “amerikanerpladerne” den er fra SF, og den er blevet affejet af skatteminister Kristian Jensen, så hvis ikke forslaget allerede er godkendt så skulle det være klart vand her fra af.

Og så til den triste nyhed !

Desværre er det så sådan at Skat har afbrudt samarbejdet med IBM, her først i december. De har simpelthen mistet tilliden til dem der skulle være leverandøreren af det program der skulle blive til den Digitale Motor Registrering (DMR), og som er det at lovforslag L24 handler om.
DMR vil give os mulighed for at købe vores nummerplader hos den lokale mekaniker, men vil også give os andre “nye tiltag” så som et offentligt tilgængligt køretøjsregister, ala det man har i Sverige, hvor alle kan slå et registeringsnummer op og læse om den specifikke bil (uden ejerforhold). DMR vil også give politiet nogle flere beføjelser, når man stopper en bil på landevejen.
Der er er mange andre ting i den lovændring, men der ud over så vil der komme to nye nummerplader på markedet, “amerikanerpladen” og den såkaldte “EU-plade” med blåt felt og fine stjerner på.
Ifølge Skat som jeg også har talt med, så er det ikke så sandsynligt at de to nummerplade typer vil blive indført uden DMR også blive indført, da det nok vil bliver for omkostningskrævende. Det vil kun blive til gætværk hvis man forsøgte at sætte en dato for hvornår DMR vil komme op at køre, nu skal de først og fremmest have fundet en ny programleverandør.

1962 Corvette, her får man ALDRIG plads til en normal dansk nummerplade

Her får man ALDRIG plads til en normal dansk nummerplade

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Danske Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s