4 på stribe

Dragracing, 1/4 mile racing, uanset hvad man kalder det, så ved snart sagt enhver at det er hvor man placerer to biler side om side, og så er det bare om at komme først til enden af banen. Helt så firkantet er moderne Dragracing ikke, men overraskende for nogen så har det ikke altid været to biler side om side.
Fire på stribe

Fire på stribe

 Jeg fandt idag en imponerende stribe billeder, der viser hvordan der på udvalgte baner i USA, primært i 60’erne, blev kørt med 4 biler ved siden af hinanden. Ovenstående er tidlige Funny Cars lige før “take off”. I hvert fald så tidligt som 1962, hvor det efterfølgende billede er fra, er der blevet kørt den slags races. Her med to Pontiacs, en Chevrolet og en Ford, alle Fullsizes.

Full sizers i fuld bredde

Full sizers i fuld bredde

Men det er ikke kun de mere almindelige klasser, hvor der har været kørt “four-wide”, tjek dette billede, og bedøm så selv hvilken infernalsk larm der må have runget ned af banen.

Top Fuel Dragster Show

Top Fuel Dragster Show

Prøv så lige at tjekke dette sidste billede, året er 1969, kunne det ikke være så cool at have været til stede på den bane den dag og set det her syn. fire af de allerstørste side om side på vej ned af banen. Grumpy Jenkins i Camaro, nærmest kameraet. bag ved ham Dyno Don i Mustang, så selveste Jungle Jim i sin Camaro, og bagerst er det Ronnie Sox i Sox og Martin Cuda’en – sikke en historie !

Grumpy, Dyno Don, Jungle Jim og Ronnie Sox - side by side

Grumpy, Dyno Don, Jungle Jim og Ronnie Sox - side by side

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Gamle nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s