Jeg er Mopar fan, hvad fan er du ?

Danmarks Mopar fanskare bliver nok nød til at hive det velkendte gamle Fiat slogan op ad skuffen, lettere ombygget til 2009 vil det sagtens kunne råbes fra en hvilken som helst Cuda eller sågar fra en Coronet om det skulle være.

De Soto Firedome motiveret Fiat Balilla - Mon ejeren viste hvad han havde gang i ?

De Soto Firedome motiveret Fiat Balilla - Mon ejeren viste hvad han havde gang i ?

 Her til morgen er det officielt at Fiat gerne vil overtage 35% af aktiekapitalen i det amerikanske investeringsselskab Cerberus ejede Chrysler. Siden 1998 hvor Daimler overtog Chrysler, har den fallerede bilproducent haft noget af en nedtur, der på det nærmeste truede med at tage den tyske luksusbilproducent med i faldet. Daimler solgte lidt over 80% til Cerberus i 2007, men vil stadig meget gerne af med de resterende 20%, det er der dog intet der tyder på vil lykkes foreløbig i disse finansielle krisetider.

Så nu hvor Chrysler sider på ca. 20%, Fiat vil overtage 35% og altså Cerberus der så der efter sider med de resterende 45%, så er der i realiteten ikke nogen der har den kontrolerende andel, man må håbe at de kan blive enige om hvad vej de skal køre i deres nye automobil.

Fiat skal ikke direkte have penge op af lommen for aktieandelen, men tilgengæld for muligheden for at slå til på det kæmpestore amerikanske marked, skal de tage del i de nye investeringer som det vil kræve for at holde Chrysler flydende. Til gengæld så får Chrysler jo så mulighed for at markedsføre små miljøvenlige og benzinøkonomiske biler til de lige pludselig meget grønne amerikanere.

Desværre for Fiat har finansmarkedet ikke reageret med megen velvilje på nyheden, idet at Fiats aktieværdi nu er faldet til det laveste siden 1985. Ifølge Bloomberg.com faldt aktierne idag 4,8% i forhold til igår. Chrysler er bare ikke gode kort at have på hånden for tiden !

Det var lidt en torn i øjet på rigtige Mopar-folk at se, den tidligere kæmpe overgå til Daimler koncernen for nogle år siden, men de brugte trods alt pengene på at sende nogle imponerende biler på markedet (og en del skod-produkter). Dette skifte er nok ikke det fedeste at se på for en sand fan !

Fiat – or no car !!

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Internationale Nyheder

3 responses to “Jeg er Mopar fan, hvad fan er du ?

  1. Pingback: Buick - en rigtig europæer « The Road Blog

  2. Pingback: GM og Chrysler kræver flere penge « The Road Blog

  3. Pingback: Vi må videre « The Road Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s