Parablyuorganiseret?

Ved første øjekast på bestyrelsen og generalforsamlingen i Forende Danske Amerikanerbilklubber, så er det noget syndigt rod. Der er ikke megen gang i noget som helst, bestyrelsen er godt og vel halveret siden sidste generalforsamling, og møder har de vist ikke holdt så forfærdelig mange af, men…..

FDA generalforsamling 2009

FDA generalforsamling 2009

Endnu en gang viste det helt unikke sammenhold amerikanerbilklubberne i mellem, at petitesser som ambitioner på medlemmernes vegne, fremtidsplaner og at være alles vagthund, ikke vejede lige så tungt som samhørighed med andre klubber og koordineringen af den kommende sæsons arrangementer.

 Bestyrelsen, der stillede til generalforsamlingen uden at have skaffet de nødvendige 5 nye bestyrelsesmedlemmer, der i blandt en til den meget vigtige kassererpost, måtte gå tiggergang mellem de fremmødte klubber for at skaffe nok til at stille en valgbar bestyrelse.

Som det altid er på en af FDA’s generalforsamlinger så er stemningen hyggelig og løssluppen, og problematikker løses i mindelighed. Således også denne gang.

Formand Arne Osbahr, lagde ud i sin beretning med at beklage et ret inaktivt år, der havde været præget af det store mandefald i bestyrelsen. Men kunne dog konstatere at man havde opnået at være repræsenteret ved mange af organisationsklubbernes forskellige arrangementer i 2008. Den tidligere formand John Almy, som fortsatte som menigt bestyrelsesmedlem i 2008, havde fået til opgave at forsøge at opnå samarbejde med andre organisationer, men i hans beretning fortalte han at han ikke følte at han magtede at komme på bølgelængde med de tilsvarende personer i de andre organisationer.

Sagen om MhS og det der i starten var udlagt som misbrug af ordningen med historiske nummerplader, blev også berørt af John Almy. Almy fortalte at han havde brugt megen energi på at sætte sig ind i sagen, men at han fandt at da han personligt ikke havde den store interesse i de sorte nummerplader var det meget svært at mande sig op til det tørre stof.

På andre pladser i bestyrelsen var der også blevet arbejdet hårdt i det forgange år. Således havde Troels Kastoft arbejdet på en forsikringsordning til dem med mere eller mindre ombyggede biler, dette var dog endnu ikke endt ud i en konkret ordning selv om der var lys for enden af tunnelen. Troels Kastoft havde også set på Miljøcertificering af ældre amerikanske biler. Både på det teoretiske såvel som i det praktiske arbejdede bestyrelsen i 2008 altså på at få de gamle biler accepteret andre steder end i blandt egne, en opgave der bestemt ikke er blevet mindre her to skridt inde i 2009.

FDA kunne også byde velkommen til en ny klub i år, da US Van Club havde søgt om medlemskab. Formanden i den klub kunne berette at de pt kunne mønstre ca. 30 medlemskaber i 17 vans eller minibusser, at de er blevet etableret i maj måned og har indtil videre hjemstavn hos en sejlklub i Københavns sydhavn.

Størsteparten af generalforsamlingen gik med at få koordineret de mange træf og andre arrangementer der er på en sæson. Det ser ud som om 2009 bliver en travl sæson, der er jo ikke så forfærdelig mange weekender at tage af på en sommer, så det vil uværgeligt føre til “dobbelbookninger” i enkelte weekender.

Generalforsamlingen sluttede af med at Horsens klubbens formand, eller kvinde om man vil, Malene Christensen modtog FDApokalen på sin klubs vegne. Historien om Horsens klubben Lowriders car club, og de genvordigheder de har været igennem kan man læse i Klassisk bil & Mc okt/08.

Som det kan forståes så kommer man ikke hjem fra FDA’s generalforsamling med følelsen af den store kampgejst fra dem der valgt til posterne, men sammenholdet klubberne i mellem fejler helt sikkert ingen ting, og det er her FDA har sin fortjenste.

Må man foreslå at man kogte FDA ned til at være 2-4 mand der arbejdede med den sociale kontakt klubberne imellem, så som campingvognen, indkaldelse til årsmøde og den slags, og så fik valgt en person ind i MhS’s bestyrelse, der “kunne tænke amerikansk” når det var påkrævet. Man vil som minimum få det samme ud af det socialt, og meget mere ud af det på det lovmæssige og miljømæssige område.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Danske Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s