HPVO RIP

General Motors har oplyst at som en direkte følge af deres overlevelsesplaner som afleveret til den amerikanske regering, tirsdag, bliver deres High Performance Vehicles Operation lukket ned, måske for bestandigt.
Colorado V8 - så ung og nu så død

Colorado V8 - så ung og nu så død

GM’s High Performance Vehicles Operations er Generalens svar på Fords SVO afdeling og Chryslers SRT, andre kendte performance afdelinger er f.x. BMW’s M-afdeling. HVPO har taget sig af GM’s raceafdeling og andre specialbiler, men de har også stået for større produktioner af specialudgaver, f.x. Cadillac CTS-V og den af testkørere meget roste Chevrolet Cobalt SS. I slutningen af året blev der introduceret en Performance version af Colorado Pick-up’en med V8’eren fra Hummer H3, den fik altså ikke lov at leve så længe.

Wannabe Camaro - Cobalt SS

Wannabe Camaro - Cobalt SS

Havde man håbet på at den nye længe ventede Camaro vil blive tilbudt i nogle versioner der kunne konkurrere med Mustangen, så må man nok tro om igen. Der vil naturligvis stadig komme en Camaro SS på markedet, men det vil med sikkerhed betyde at vi ikke vil komme til at se en mangfoldighed af Camaro-versioner, som man ser det med Mustangs, der jo findes i et utal af “samler-versioner”

Kat-illac med riv i

Kat-illac med riv i

 Ingenørerne og resten af de ansatte i HVPO, (hot rodders alle til hobe) er blevet ansat andre steder i koncernen, hvor de vil kunne se frem til at udvikle “grønne” motorer og sikre barnestole i vindtunnelformede hatteæsker, bare så man er sikker på at der ikke er mere bly tilbage i fødderne på dem, hvis man skulle beslutte sig for at hive HVPO op af mølposen igen når økonomien bliver bedre.

UPDATE 20-02-09, 08.07 : Muniga told InsideLine that the 2010 Chevrolet Camaro SS is coming out and “is not threatened at all.” Furthermore, and just as obvious, the Cadillac CTS-V, Cobalt SS and HHR SS will soldier on until their production run ends, and vehicles like the Camaro SS, Corvette ZR1 and Z06 – all of which were developed as regular production models, not through HPVO – are safe.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s