Med høj cigarføring i 50 år

Som en del af Barrack Obama’s finanslov er der sket visse lempelser i forholdet mellem USA og Cuba, det er jo en udemærket undskyldning for at bruge nogle timer på at kigge på gamle biler.

Optog over toppede brosetn ført an af en fin 59 Chevrolet

Optog over toppede brosten ført an af en fin 59 Chevrolet

 John F. Kennedys handelsblokade mod det kommunistiske styre på Cuba efter at Fidel Castro væltede Batista af pinden i 1959, satte en brat stopper for import af amerikanske varer dette år, her i blandt bilerne.

En farverig forsamling

En farverig forsamling

  Men de gamle amerikanerbiler der på det tidspunkt var i landet de kører skam stadig, som de har gjort det de sidste 50 år. De er ikke alle i samme gode forfatning som da de var nye, men de lever og bliver brugt med stolthed af Cubanerne, som holder dem i live med ukorrente russiske reservedele, Popejda motorer og farvestrålende lak.

Resterne af en 58 Chevrolet

Resterne af en 58 Chevrolet

 Nogle må hutle sig igennem hverdagen som dagligdags køretøjer, som ovenstående 58 Chevrolet, men de fleste nu til dags virker enten som taxa’er for de mange turister der gæster øen, eller de fineste af dem bliver brugt til brylluper og ved andre festlige lejligheder. Det er typisk 2 dørs biler der nu er blevet skåret ned til at være convertibles.

Selv på det farverige Cuba er en lyserød 59 Cadillac en drøm

Selv på det farverige Cuba er en lyserød 59 Cadillac en drøm

 

Denne 1960 Impala Flattop, må være en af de sidste der er importeret inden handelsstoppet

Denne 1960 Impala Flattop, må være en af de sidste der er importeret inden handelsstoppet

 Der findes flere gallerier på nettet hvor man kan cruise rundt og se mange billeder af de fine Cubanske biler. Det største arkiv finder du nok på Flickr, hvor en gruppe bestyret af en dansker ved navn Jacob Gudman Nielsen har samlet mere en 3000 billeder. Et andet sted er den proffesionelle fotograf Dan Heller, som med et kunstnerisk øje har fanget mange af bilerne og udgivet dem på sin hjemmeside. Sidst men ikke mindst er der Havana Journal, der har samlet et fint udvalg, er det ikke nok så er Google din ven.

1955 Chevrolets kan også cruise i Karibien

1955 Chevrolets kan også cruise i Karibien

Reklamer

1 kommentar

Filed under Gamle nyheder, Internationale Nyheder

One response to “Med høj cigarføring i 50 år

 1. Jakob Gudmann Nielsen

  Hej Roadmaster!

  Mange tak for omtalen af vores lille Flickr gruppe med cubanske biler. Vi er efterhånden nået op på mere end 4000 fotos og nogle af dem er sande mesterværker.

  Jeg har selv kørt (som passager) i den grønne Impala, som du viser et billede af ovenfor. I Havana er stadig flere taxaer efterhånden nyere plastik-biler. Især Hyundai er udbredt. Men vil man opleve Castros og Che Guevaras socialistiske Cuba, skal man naturligvis køre i de gamle dollargrin. En tur i en gennemrusten Lada fra 80’erene, kan dog også være en spændende oplevelse 🙂

  I øvrigt en meget interessant blog du har! Og en sindssyg fed Buick du kører rundt i!

  Mvh. Jakob Gudmann Nielsen 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s