Han kan bare ringe

Hvis ikke der er andre der vil give mr. Barrack Obama den nødvendige historielære han har behov for, nu hvor han skal drive et par bilproducenter op ad bakke, så kan han bare ringe til mig så skal jeg lære ham et par ting.

Ganske charmerende, men vi er nok alt i alt bedre tjent med udviklingen

Ganske charmerende, men vi er nok alt i alt bedre tjent med udviklingen

 Under en tale til de to kamre i slutningen af februar, der fortalte Præsidenten at det var USA der havde opfundet automobilet, som der nok er nogen der kan huske, og nu har han så klokket i det igen !

Torsdag under en rundtur på en californisk fabrik hvor der produceres el-biler, afleverede han følgende til hoben af journalister:

‘The 1908 Model T — think about this — the 1908 Model T earned better gas mileage than the typical SUV in 2008… Think about that: 100 years later, and we’re getting worse gas mileage, not better, on SUVs.’

En 1908 Ford Model T – tænk en gang – En 1908 Ford T gav bedre brændstoføkonomi end en typisk SUV gør i 2008… Tænk en gang, 100 år senere, og brændstoføkonomien er være, ikke bedre på en SUV.

Nu skal vi slet ikke begynde på noget med at en SUV har 10 gange så mange heste som en Ford T, at den forurener mindre, at den slæber rundt på en hel masse sikkerhedsudstyr som der slet ikke var tænkt på ved århundredeskiftets begyndelse, eller nogle af de mange andre forbedringer der er hængt på et køretøj inden for de selv samme 100 år. Nej lad os holde os til udtalelsen : En typisk moderne SUV kører omkring 18-19 mpg, eller ca. 8 km/literen, en moderne Ford Escape kører faktisk nærmere 8,5 km/l i byen og op imod 12 km/l på landevej. Hvis Mr. Obama, eller hans rådgivere, havde gidet stikke snuden i en bilbog og havde gidet interresere sig for emnet, så ville de have vist at brændstoføkonomien på en Ford T nok sjældent kommer over de 8-9 km/l, ifølge de veteranbilfolk jeg har omgivet mig med så går sådan en smuk gammel tøfkasse ikke meget over de 6-7 km/l in real life.

Så måske burde præsidenten investere et par timer i at begrave sig i sit lands bilhistorie, Han kan sgu også bare ringe så skal jeg give ham et lynkursus.

Via : AP

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Ford Motor Company, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s