45 år ung

I dag den 17. april for nøjagtig 45 år siden introducerede Ford nyskabelsen Mustang på Worlds fair Udstillingen i New York, selv om 45 år ikke er særlig rundt så skal det naturligvis fejres.

 

På vej mod nye eventyr

På vej mod nye eventyr

 

 

For de uindviede kan man jo lige opremse nogle fakta, fra da Mustangen først blev introduceret. Allerede dagen efter introduktionen modtog forhandlerne 22.000 købskontrakter på en ny Mustang, et tal der var langt højere end forventet. Det var forventet at Mustangen ville sælge i cirka 100.000 eksemplarer det første år, men faktisk blev der solgt mere end 417.000 af dem det første år. Op til introduktionen var Mustangen genstand for et fantastisk PR stunt, hvor Ford gradvis lækkede billeder til pressen der skabte en sand bølge af forventninger. Som et eksempel lykkedes det Lee Iacocca og Mustangen, at komme på forsiden af både Time og Newsweek den uge hvor introduktionen skulle ske. 

 

Uvurdelig reklamefremstød

Uvurdelig reklamefremstød

 

 

Et lille morsomt faktum der på en gang beviser ikondyrkelsen, og underbygger teorien om dens plads i manges hjerter, er at der efter sigende skulle være produceret mere end 500 film med en Mustang på rollelisten, det er bare at gå i gang med at samle. 

 

The Bullit

The Bullitt

 

Her fra skal i hvert fald lyde et enorm tillykke med den halvrunde årsdag, uden Mustang ville der heller ikke have været nogen konkurrenter, der jo har måttet holde sig på tæerne for at følge med i alle årene.Ford Mustang har været i produktion lige siden, selv om de ikke alle år har været lige populære, i 2008 rundede de således de 9 millioner producerede Mustangs, prøv lige at synk det der tal en gang…. 9.000.000 styk! En ting der er lige så imponerende er at faktisk fra den første dag har der været loyale fans der utrætteligt har samlet på, restaureret og elsket deres firehjulede ven, hvilket den enorme industri der er bygget op om bilen også beviser.Mustang Club of America har da også inviteret til stor fødselsdagsfest i Birmingham Alamaba på dagen der af Staten Alabama er erklæret for officiel Mustang dag. Omkring 2500 Mustanger forventes at mødes på Barber Motorsport Park, sammen med hundrede tusinder af tilskuere, til en fire dages fest for den stadig unge muskel og ponycar (inklusive vist nok også nogle danskere!?)

Reklamer

1 kommentar

Filed under Ford Motor Company, Internationale Nyheder

One response to “45 år ung

  1. Pingback: Sikke en Mustangfest « The Road Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s