Chrysler og fagforeningen i god aftale

Ifølge Automotive News har Chrysler igår indgået aftale med den Canadiske bilarbejder fagforening, en aftale der kan være med til at rede Chrysler fra en truende konkurs.

 CAW-Chrysler

Aftalen der er kommet i hus sent i går, skulle give Chrysler en besparelse på 240 millioner dollars om året på deres to Canadiske samlefabrikker i Windsor, Ontario og Brampton, Ontario.

I aftalen ligger en fastlåsning af lønnen på knap $29, fagforeningen har solgt nogle pause tider, og slettet nogle bonusudbetalinger og andre detaljer i den hidtige aftale. Ud over disse tiltag så indeholder aftalen at man skal gå over til Fiats produktionsmetoder, det ligger ikke pt klart hvad der adskiller deres metoder fra Chrysler Canada, og i givet fald hvad det kan betyde for indtjeningen.

Til gengæld for disse beskæringer har Chrysler gået med til en aftale om at de to fabrikker skal bestå, også efter en eventuel betalingsstandsning. De to fabrikker producerer den meget populære Minivan i Windsor, og på fabrikken i Brampton produceres 300, Charger og Challenger modellerne.

Om ovenstående aftale er nok til at tilfredstille Obama’s Auto task force, der har krævet stramninger i forhold til den indleverede redningsplan, vil tiden vise. Chrysler håber at kunne få udbetalt 2. rate på 6 milliarder dollars, ud over de 5 mill de allerede har fået.

Begge aftalens parter udtaler at de er glade for aftalen, men fagforeningen siger dog at de har forhandlet med en pistol for tindingen.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Chrysler Corporation, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s