Er slaget tabt for høvdingen?

Rygterne vil vide at måske allerede i næste uge vil GM lukke og slukke for Pontiac og dermed sende deres historisk vigtige bilmærke til evig hvile.

Mangen en Pontiac fan vil begræde et sådan skridt

Mangen en Pontiac fan vil begræde et sådan skridt

 Det var jo oprindeligt planen at Pontiac skulle fortsætte i GM’s rækker, i hvert fald som et niche-produkt selv om der ikke er nogen der indtil videre har kunnet svare på hvad det indebar, ud over en beskæring i tilførte midler til videreudvikling og nyudvikling af modelparken. Ifølge GM’s overlevelsesplan som oprindeligt afleveret til Obama’s Autotask force så skulle General Motors for fremtiden kun bestå af 4 grundstene, Chevrolet, Cadillac, Buick og GMC, og så altså med Pontiac som et ekstra støtteben.

Men efter regeringens auto task force har gennemgået GM’s overlevelsesplan har de krævet at GM strammer meget mere op for at få del i skatteyderpengene der er vitale for GM’s overlevelse i fremtiden. Skatteyderpenge skal der nok til, også selv om at GM vil indgå i en betalingsstandsning der vil muliggøre at koncernen bliver delt op, og kun de sunde dele for lov at bestå.

For Pontiac fans, og for bilelskere som helhed, er denne nyhed ikke på nogle måde positiv. Selv om Pontiac fans er udemærket tilfreds med det der har været præsteret fra firmaet igennem tiderne, så har de dog altid formået at holde deres performance profil højt, og hvis den nu går fløjten så kan det kun blive sørgeligere at se på udbudet fra GM for fremtiden.

Rygterne om nedlukningen af Pontiac startede på deres fabrik i Australien der producerer deres G8 sedan’er, men er ifølge automotive news blevet bekræftet af en medarbejder på GM der er i nærkontakt med de fremtidige beslutningsprocesser.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under General Motors, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s