Guldagers guldkaret

Vores allesammens nu bedste ven, Claus Worup fra Jyllands Posten, har fundet endnu en fin gammel vogn til at forsøde vores digitale verden med.

1932 Ford Roadster V8
1932 Ford Roadster V8

 Emnet denne gang er den i veteranbilkredse kendte Knud Erik Guldager og hans 1932 Model 18 Standard Roadster. En bil som Guldager købte som vrag en gang i det herrens år 1967, og siden brugte 5 år på at restaurere til nystand.

Meget positivt kan man sige om artiklerne på fpn.dk, men billedmaterialet lader også denne gang noget tilbage at ønske, derfor har jeg Googlet mig til ovenstående billede af samme model. Claus Worup lader i artiklen Knud Erik Guldager selv fortælle en del af historien om sin bil, måske skulle han have ladet ham skrive det hele, da Guldager indehaver en meget vittig pen, og han forstår at bruge den.

Historien om tilblivelsen af Fords legendariske V8 motorer er fascinerende læsning. Fra den gamle Henry Fords stædige ideer om hvordan sådan et køretøj skal være skruet sammen, til hans forudindtagede ideer om hvad det var køberne ville have. “Jeg har ikke behov for en bil med flere tændrør end en ko har patter” som han sagde, og måtte for første gang i 1927 se sig slået på salgsstregen af Chevrolet. Siden gik kampen om at være nr. 1 på salgslisterne op og ned for dem begge, indtil Gamle Henry bøjede sig og sagde “Hvis Chevrolet går til seks så går vi til otte”.

Henrys gav ordre om at indkøbe alle markedets V8’er for at sammenligne mulighederne, selv de billigste V8’ere i 1929 og 30 fra Oldsmobile og Pontiacs Oakland og Viking modeller, kostede henholdsvis $1000 og $1700, og Henry Ford ville have en bil der kostede i nabolaget af $5-600. O Henry Ford og hans V8 kan du læse i en tidsrøver af en fascinerende historie lige her.

Men det var Knud Erik Guldagers V8 Roadster vi kom fra, og via en søgning i DVK’s database, fandt jeg en gammel billede kavalkade af  restaureringen af Guldagers roadster.

Guldagers Roadster som fundet i 1967 og gennem de næste 5 år

Guldagers Roadster som fundet i 1967 og gennem de næste 5 år

 At ikke bare have ejet sin bil siden 1967, men også selv restaureret den, er helt og aldeles beundringsværdigt. RESPEKT kommer der i hvert fald her fra !

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Danske Nyheder, Ford Motor Company, Medier

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s