Er enden nær for GM ?

Endnu en kritisk deadline er er lige om hjørnet for General Motors, når de senest den 1. juni må enten betale til obligationsindehaverne eller gå i frivillig betalingsstandsning

Meltdown Autos

 

Som rapporteret før så hænger GM konstant med bagdelen i vandskorpen, de halser efter den ene deadline efter den næste, men nu er de ved at være at være nået til enden af linen, “its time to put up or shut up” som man siger.

GM har da også med deres nye chef Fritz Henderson, den rette man på posten til at tage de drastiske beslutninger når de kommer der til.

Inden for de næste cirka 3 uger er der flere vigtige datoer som GM vil komme til at se tilbage på som kritiske vendepunkter i firmaets historie:

20. maj : Fiat vil præsentere GM for en plan for opkøbet af Opel

27. maj : Tidsfrist for afgørelse for ejerne af tilgodehavender på 27 milliarder dollars, til ombytning til GM aktier. GM har sagt at de vil have mindst 90% ombyttet til aktier ellers vil de søge konkurs.

28. maj : GM vil søge at skubbe deres månedlige betalinger til delleverandørerne, de skal skubbes til d. 2. juni

31. maj : De 1100 forhandlere der blev sagt op den 15 maj har disse 14 dage til at komme til GM med en ny plan for deres forretning. GM mener dog ikke at de nye planer vil ændre deres indstilling til opsigelsen!

1. juni : Indehaverne af 1 milliard i obligationer, forventer at få deres penge. GM har dog allerede sagt at de ikke forventer at kunne betale, og vil derfor enten indgå i en frivillig betalingsordning, eller søge konkurs.

Der er således tegn i sol måne og stjerne på at GM ser den eneste vej ud af deres morrads gennem en rekonstruerering. Et andet tydeligt tegn på det, er at GM sidst i april har fået registreret adresserne gmrestructuring.com og gm-restructuring.com

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under General Motors, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s