Seneste nyt fra Vestfronten

Oven på en den en lang række af arrangementer som man jo absolut blev nød til at køre til, der er denne blog kommet lidt bag ud nyhedsmæssigt, for det er jo ikke fordi at de har ligget på den lade side der over i staterne. Så her følger en lille update på de vigtigste begivenheder.

I sidste uge forlød det officielt fra General Motors at der endelig var fundet en køber til Hummer.

Hummer på vej til Kina

Hummer på vej til Kina

Jalopnik havde en fuld report om det forstående køb af et privatejet kinesisk stålfirma, med ambitioner om at blive bilproducent. Købet skal dog først godkendes af de kinesiske myndigheder da beløbet skulle være over 100 millioner dollars!

Hummer er ikke det eneste Generalen har fået skilt sig af med inden for den sidste uges tid, også Saturn har fundet ny ejer.

Saturn på andre hænder snart

Saturn på andre hænder snart

Autoblog kunne fortælle at den kendte finansmand og bilforhandler Roger Penske står i spidsen for en gruppe der har har indgået en aftale med General Motors om købet af Saturn og kæden af 310 uafhængige forhandlere.

Penske har i forvejen eneforhandlingen i USA af de små Smartbiler, og har planer om også at begynnde at importere biler fra Renault’s Samsung partner i Korea.

Der er dog ikke helt udsolgt hos GM, de forsøger stadig at komme af med deres produktionslinie af mellemstørrelse lastbiler.

Duer ikke, væk!

Duer ikke, væk!

Ind til videre har den rigtige køber dog ikke været på banen, hvilket ifølge reuters vil betyde at i slutningen af næste måned vil GM nedlægge produktionen i Flint Michigan.Der er 400 ansatte der det sidste år har produceret 20.000 trucks, hvilket er en nedgang fra sidste års 37.000 styk.

For at blive ved General Motors, så er der dog også lykkelige begivenheder i den familie. I Bowling Green har de nemlig haft et lille jubilæum.

2009 Corvette i jomfuelig hvid

2009 Corvette i jomfuelig hvid

I den forløbende uge fortalte Automobilemag.com at de hos Corvette i Bowling Green Kentucky har rundet 1,5 millioner producerede Corvetter siden starten i 1953.

Det er gået stærkt med at producere Corvetter de seneste år, den første halvdel af de 1,5 million tog det 30 år at fremstille, medens den sidste halvdel er produceret på knap 26 år. Nr. 750.000 løb af båndet i 1983, den halve million nåede de i 1977, og nr. 250.000 er fra 1969. En ganske pæn start taget i betragtning at der kun bliv lavet 300 det første år !

 

Der er langt op til toppen igen for Chrysler

Der er langt op til toppen igen for Chrysler

Nu er det jo ikke Generalen og hans tropper det hele. Automotive News (sub) beretter idag at højesteret har bedt sig yderligere betænkningstid for at kommer overens blandt andet med tre pensionskasser der har penge i klemme i det fallerede Chrysler. Til gengæld så siger Fiat boss Marchionne at det ikke betyder noget for ham, han kan sagtens vente lidt endnu.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Chrysler Corporation, General Motors, Internationale Nyheder

One response to “Seneste nyt fra Vestfronten

  1. Pingback: Hvor har vi været hen’ du? « The Road Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s