Hvor kommer den fra?

Et af de amerikanske forbrugeres store problemer når de skal købe ny bil er at fastsætte om produktet de er i færd med at købe, er amerikansk eller ej. Det er kundgjort ved lov at der på prislisten skal stå bilens oprindelsesland. Men da det er et statsligt tiltag så er reglerne for den slags information naturligvis noget mudrede, og derfor ikke så brugbare.

Et eksemple fra NYT's oversigtskort

Et eksemple fra NYT's oversigtskort

 Nu er New York Times kommet forbrugerne til undsætning med et letlæsligt og brugbart oversigtsskema, hvor det fremgår hvilke amerikanske biler der helt og holdent amerikanske. For faktum er at der sidste år blev produceret 8,5 millioner biler og pick up trucks i USA, men det var “kun” godt 5 millioner af dem der kom fra de tre “store” GM, Chrysler og Ford, eller sagt på en anden måde 3,5 millioner køretøjer er fra firma med base i andre lande men med samlebånd i USA.

Hvad er mere amerikansk en Honda Accord bygget i Ohio, eller en Ford Fusion bygget i Mexico?

Det vil nok komme bag på nogen så få af de velkendte mærker der er amerikanske, Chevrolet Impala og Camaro ogChrysler 300 for eksempel er alle produceret i Canada, sammen med en lang række andre produkter. Men også hvis man går dybere ind i listen, vil man se at nogle af hovedkomponenterne kommer måske fra andre lande. For eksempel amerikanske svar på den Europæiske Avensis, kaldet Toyota Avalon, er 100% amerikansk og samlet i Kentucky, medens den ellers ærke amerikanske Ford Mustang er samlet i Flat Rock Michigan, men det er kun V8’eren der er produceret i USA, V6’eren kommer fra tyskland, og gearkassen enten fra Mexico eller Frankrig.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Chrysler Corporation, Ford Motor Company, General Motors

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s