Packard konceptbiler samles

Tony og Michele Hamers udemærkede Classic car blog der kan man læse nyheden om at på det store Fairfield County Concours d’Elegance i Westport, Conneticut vil de syv eneste Packard konceptbiler for første gang nogen sinde være samlet.

Det har heller ikke været den helt store opgave at finde dem, da seks af dem er i hænderne på Ralph Murano, Packard elskende bilsamler fra New Jersey, og da de på National Studebaker Museum i South Bend, Indiana hørte om at Ralph Murano ville møde op med de seks biler så sagde de at så ville de bringe den syvende så de alle ville være samlet.

1948 Packard Vignale

1948 Packard Vignale

 Den ældste af Packards konceptbiler er påbegyndt bygget hos Vignale i Italien tilbage i 1939, men grundet krigen ikke færdigjort før end i 1948. I krigsårene blev den gemt af vejen i Italien, men dukkede af mystiske veje op hos en brugtvognsforhandler i San Diego i 1953

1952 Packard Pan American

1952 Packard Pan American

 Den viste Pan American var Packard chief designer Richard Arbib’s egen bil, og restaureret blandt andet med en lakering magen til den oprindelige med indlagt 24 karats guld. Der blev faktisk oprindeligt bygget seks af denne smukke bil.

1952 Packard Macauley

1952 Packard Macauley

 Navnet henviser til Ed Macauley som var chef for designafdelingen hos Packard, og bilen blev bygget til ham. Den er udstyret med dels kompressor og noget så specielt som den første med vinduesvisker til bagruden.

1953 Packard Balboa

1953 Packard Balboa

 Det blev faktisk bygget hele to af denne konceptbil, og Ralph Murano ejer i dag dem begge to.

1954 Packard Panther

1954 Packard Panther

 Ralph Murano ejer også to af de oprindelige fire Parckard Panthers. Packard eksperimenterede i de år med glassfiber produktion, og derfor er denne prototype’s karrosse i dette materiale. Det er den berømte designer Richard Teague der står bag designet.

1955 Packard Request

1955 Packard Request

 Essentielt en standard Packard med Caribbean trim og glasfiberhjelm, og så naturligvis den lodret stående køler, der skulle føre tankerne tilbage til forne tiders storhed.

1956 Packard Predictor

1956 Packard Predictor

 Predictoren er den sidste Packard konceptbil inden firmaet måtte lukke og blev siden opslugt af Studebaker, Predictoren er den der normalt står på Studebaker museet i South Bend, Indiana.

Se mere om Fairfield County Concours d’Elegance på deres hjemmeside, og læs blandt andet om deres jagt på desl USA’s ældste Pontiac dels den Ældste Pontiac i den originale ejers hænder.

Vil man læse mere om Packard så har de på Classic blog en fin lille historisk gennemgang af mærket

Reklamer

1 kommentar

Filed under Arrangementer, Internationale Nyheder, Uafhænge mærker

One response to “Packard konceptbiler samles

  1. Skulle du have lyst til at se mere til Packard så besøg hjemmesiden for Nordic Packard Owners Club

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s