På vingerne

Skulle du rende ind i en enkelt regnvejrsdag i din sommerferie, så læg der her link til side. For her kan du sagtens bruge en hel dag på at klikke rundt blandt de mange informationer om nogle af de mægtigste Mopar maskiner der nogensinde er produceret.

Almost ready for take off

Almost ready for take off !

 Plymouth Superbird & Dodge Daytona

Bygget med kun et eneste formål, at vinde på ovalbanerne i NASCAR serien. Det er historien om Superbird’en og dens søster Daytona’en, og om hvordan de hev den ene sejr hjem efter den anden i tidsrummet mellem september 1969 og september 1972.

I den periode der vandt de specialbyggede racere 45% af alle NASCAR løb, samt løb af med sejren i 11 ARCA og USCA løb. En så dominerende sejrsrække at der måtte drastiske ændringer til reglementet for at ligestille Chryslers bevingede produkter med andre der også gerne ville til fadet.

Der blev samlet produceret lige omkring 2500 styk i gadeversion, som enten kunne fås med den mægtige 440 motor, eller den legendariske 426 hemi.

Aerowarriors.com har de samlet al den information der kan tænkes at være omkring disse brutale køretøjer. Der er detaljerede informationer om alle mulige racerkørere der har haft tid bag rattet af en wingcar. Der er mængder af gamle billeder og videoer, og så videre

Du vil finde historier om al muligt du ikke vidste du burde vide, om vindtunnelforsøgene hos Lockheed, om fundet af #88 prototypen eller om en 305 CUI Daytona der kørte i 71. med meget meget mere. Kort sagt har du bare den mindste smule historisk interesse i dette materiale så er der TIMER af underholdning her

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Chrysler Corporation, Gamle nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s