Op og igang igen!

Her gik man lige og hygge sig midt sin ferie, da jorden rystede under en. Det var 25.000 dollars der landede som et lynnedslag midt i Ebay.

Granatellis Studebaker R4 motor

Granatellis Studebaker R4 motor

 Nogen havde været så uforsigtig at sætte en af de yderst få ægte Studebaker R4 motorer til salg, et salg der til sidst kostede en ny ejer 25 kilo af de grønne.

For Studebaker fans der er en ægte R4, det samme som en Race Hemi er for Mopar gutterne, en ZL1 er for GM drengene, eller en SOHC for Ford fans. Motorer magen til denne R4 lå blandt andet i de to Studebaker Avantis der slog flere hastighedsrekorder tilbage i tredserne med selveste Andy Granatelli bag rattet.

Andy Granatelli fylder op med Mobil Oil fuel inden rekorden i 1963

Andy Granatelli fylder op med Mobil Oil fuel inden rekorden i 1963

Andy Granatelli blev hyret af Studebaker, på et tidspunkt da der stort set kun var en lillebitte produktion af personbiler tilbage, og så naturligvis den smukke Avanti sportsvogn, af det stolte firma. Granatelli skulle booste firmaets performance profil. Granatelli havde solgt sit supercharger firma til Studebaker, og som en del af aftalen gået ind og blevet chef for det firma Studebaker ejede halvdelen af, Chemical Compounds. Granatelli ændrede firmaets navn til STP, og på ni år gik omsætningen op fra $1,9 millioner til over 100 millioner dollars.

1964 Studebaker Comander

1964 Studebaker Comander

 Motoren på Ebay var helt igennem ægte, med alle de korrekte dele stoppet i den, selv topstykkerne var ægte Granatelli og ikke reproduktioner, og den kom med de korrekte 2 x 4 portede karburatorer, og de rigtige R3/R4 headers. der for også den høje salgspris. Se Ebay auktionssiden her.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Auktioner, Internationale Nyheder, Uafhænge mærker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s