Mareridtet er forbi… i denne omgang!

Knap nok har kongressen bevilliget ekstra penge til den omdiskuterede skrotningsordning “Cash for clunkers”, før end man må konstatere at også disse penge er nu forbrugt.

 

GTA Trans Am

GTA Trans Am

3 milliarder dollars er der postet i ordningen der først og fremmest er sat i søen for at fremme bilsalget og stimulere væksten i den amerikanske bilindustri.

Hvad er der så kommet ud af de mange penge det har kostet at skrotte de mange biler ? Det er blevet opgjort til at 1.350 amerikanere har fået deres jobs tilbage som følge af den øgede efterspørgsel, eller sagt på en anden måde 1.350 jobs divideret med 3 milliarder er lig med 2,2 millioner dollars pr. job!

Så kan man selvfølgelig sige at på samme måde som når der opsiges mange arbejdere i industrien så er der en del jobs der følger med ud over det, fra den lokale købmand til leverandører til industrien. Når det går op ad igen så kommer der selvfølgelig også lidt ekstra jobs ind igen, men hvor mange? Skal vi være flinke og sige dobbelt op, så har “Cash for clunkers” altså kostet den amerikanske stat 1,1 million dollars pr. ny der er i arbejde igen, immervæk noget af en slat penge.

I samme tidsperiode har 247.000 andre amerikanere så mistet deres job.

Var det virkelig værd at skrotte en som denne fine bil,  denne, eller denne her, for slet ikke at snakke om denne her, for så rådden en ordning?

Via Hemmings

Reklamer

1 kommentar

Filed under Internationale Nyheder

One response to “Mareridtet er forbi… i denne omgang!

  1. Pingback: Nu stopper det fandme – Part 2 « The Road Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s