Tur-Retur

“Goddag og farvel” som yndige Maria Stenz sang i den gode gamle landeplage fra 1972. Et hurtig “Howdy” fik vi sagt til Obama, og et endnu hurtigere “Bye-Bye” fik han med få timer senere inden han satte sig i Air Force one og red vest over, hjem igen til hans helt egen landeplage.

"Lad bare taxameteret rulle, jeg er tilbage lige om lidt"

"Rul hende ud på startbanen, jeg er tilbage lige om lidt"

 Obamas hjemstavn ligger i økonomiske ruiner, den ene hjælpepakke efter den anden viser sig at have samme effekt som når man tisser i bukserne. Det varmer først åh så dejligt, men som bekendt så bliver det en anelse koldt om løgene kort efter, men selv efter at bukserne er blevet tørre så er der en klam stank af fattigdom omkring ejermanden.

Der hjemme i US og A, der venter slagstallene for en lunken september i Detroit, og det er ikke særlig hyggelig læsning.

Som denne rapport fra PR Newswire viser så er der på meget få fronter gået godt for det nye Chrysler i september kontra september for et år siden, men det er undtagelserne, set som et hele der er Chrysler gået 42% tilbage. Det er endda ikke så slemt som GM der har tabt 45% af sit salg, som Truthaboutcars kan fortælle.

Det er dog ikke kun de to gamle konkursryttere der har det skidt. Bill Owen ovre på Carport Confidential har lavet et skema der viser hvordan de største mærker i USA har klaret den forgangne september.

Klik på billedet for at se det i stor version

Klik på billedet for at se det i stor version

 Som det fremgår så ser det også rigtig slemt ud for både Toyota og Honda, medens Ford rider hjem med det mindste underskud, men dog et underskud på 5%

Og hvad kan man så lære af det? At det hjælper ikke en disse at binde milliarder af skattekroner i røven på nybil-salget over en kortere periode. Det kommer bare til at gå ud over salget i måneden efter… DOH!!

Plan B er hos Chrysler at udskille deres truck division til et selvstændigt mærke kaldet Ram. Hos GM er de ikke nået til Plan B endnu, deres chefer er taget på druk efter at Roger Penske har opgivet købet af Generalens underlige lille minus-division Saturn, så det skal rangeres ud på det sidespor hvor Pontiac holder til.

Bare for at sætte en stor fed streg under situationen hos General Motors, så kan Internet Retailer berette at Ebay og GM har beslutte at kvitte deres forsøg med at sælge nye biler gennem Ebay Motors.

Men hva fan, det er jo også bare skatteyderpenge der driver GM.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Chrysler Corporation, Danske Nyheder, Ford Motor Company, General Motors, Internationale Nyheder

One response to “Tur-Retur

  1. Pingback: “My Name Is Ram” « The Road Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s