Hummer som tilbudsvare

I de gode gamle dage, den gang i sommeren 2008, der spåede GM bosse Fritz Henderson at Hummer ville indbringe General Motors omkring 500 millioner dollars eller mere, meeeen sådan gik det ikke helt.

Er dette fremtidens kinesiske Hummer ?

Er dette fremtidens kinesiske Hummer ?

 Kinesiske Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. Ltd vil betale $150 millioner for deres 80% af Hummer dealen, medens de resterende 20% bliver kontrolleret af den kinesiske finansmand Suolang Duoji. Så GM må tælle på knapper for at finde de sidste godt 300 millioner dollars i den handel.

Der er nu heller ikke noget at sige til at kineserne ikke vil give fuld pris for det en gang stolte bilmærke. Sammenlignet med september sidste år, der er salget nu gået nedad med et imponerende 64%, til sølle 8.193 styks. De mest sjældne Hummers er den civile version af H1 som AM general producerede mellem 800 og 1000 styks af om året fra 1992 frem til GM overtog.

Siden GM overtog produktionen fra AM General i 1999 har salget ellers stort set kun været stigende, med en absolut rekord i 2006 på 71.524 Hummers i alle versioner totalt, men sidste års rekordhøje benzinpriser slog bunden ud af salget og lagde Hummerejere for had over hele verden.

Sammen med rettighederne til mærket og til at producere den verdenskendte SUV, der har kineserne også fået den franchise kæde på 158 butikker i USA der hører sammen med.

Den “lille” Hummer H3, og H3T vil et stykke tid endnu blive produceret på General Motors fabrik i Shreveport, Louisiana. Medens AM General LLC’s fabrik i Mishawaka, Indiana vil producere H2 modellerne frem til 2011.

Via: Automotive News (sub)

Reklamer

1 kommentar

Filed under General Motors, Internationale Nyheder, Uafhænge mærker

One response to “Hummer som tilbudsvare

  1. Pingback: Dødskramper « The Road Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s