Think Pink

Verden har mistet en af de mere farverige personligheder, da racerkører Donna Mae Mims tog det evige pitstop i tirsdags.

Wrooum, wroouuum

Wrooum, wroouuum

 Hun blev en af verdens mest kendte kvindelige motorkører, da hun op igennem tredserne kæmpede sig vej til sejrsskamlen i de amerikanske sporstvognsløb. Hendes foretrukne var typisk en Austin “frøøje”, en MGB, eller en anden af de små smarte englændere. Man så hende dog også bag rattet af blandt andet en Corvette og en Corvair.

En ting de alle havde tilfældes var at de var malet skrigende pink, som var Donna Mae’s favoritfarve, og med ordene “Think Pink” skrevet på bagklappen.

Donna Mae Mims på Cumberland i 1961

Donna Mae Mims på Cumberland i 1961

At Donna Mae Mims kørte race i en Corvette var ikke så specielt som det at vælge en Corvair som racerbil, men det sidste skulle nok ses i lyset af at hendes gode ven Don Yenko sponsorede en af hans Yenko Stingers en overgang. Donna Mae var også ansat i Yenko’s berømte bilforretning.

Donna Mae Mims var ikke “bare” en racerkører, hun var også til det hurtige liv i overhalingsbanen. Hun deltog således sammen med veninderne Judy Stropus og Peggy Niemcek i det første af de legendariske Canonball løb som Brock Yates arrangerede i 1972. De havde overtalt undertøjsfabrikanten The Right Bra til at sponsorere den lånte limousine, som de skulle tage turen i. Tøserne blev dog droppet af The Right Bra i sidste øjeblik og de besluttede sig for at køre helt uden istedet. Donna Mae’s indsats var den der blev lagt til grund for Adrienne Barbeau’s karakter i den første Canonball film.

The Right Bra Team

The Right Bra Team

 Donna Mae Mims favoritbil var hendes pink Corvette, som hun elskede over alt på jord, så meget at hun havde bedt om at under en ceremoni inden begravelsen, skulle hun modtage sine gæster sidene bag rattet af Corvetten. Ceremonien finder sted i Pittsburg i denne weekend.

Mims døde efter en række hjerteanfald, hun blev 82 år. Hun gav den gas, og tak for det!

Via Post-Gazette, via The Garage

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under General Motors, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s