Hansen Cobra

På trods af det meget dansk klingende navn, så var de to brødre Wally og Harry Hansen fra Inglewood i Californien. Først i halvtredserne fik de en del tid til at gå med at designe og bygge deres egen prototype til en glasfiber sportsvogn.

1955 Hansen Cobra

1953 Hansen Cobra

 Baseret på deres eget design, kreerede de en håndbygget form, og skabte to næsten identiske versioner af det der senere er blevet benævnt Hansen Cobra.

Hansen Brødrene var forbi den lokale reesevedelspusher hvor de hentede friske stumper som en 331 Cadillac motor, og en 48 Lincoln gearkasse. Lincoln bremser røg også med indkøbsvognen, sammen med et sæt 53 Studebaker kofangere, en 53 Chevrolet kølergril, og for og baglygter fra samme Chevrolet.

Deres produkt fik senere national opmærksomhed ved at være centerfoldmateriale i Motortrend i 1955, og i 1959 var den ene af de to biler med i filmen Roadracers.

Hansen Cobra på Petersen Automotive Museum

Hansen Cobra på Petersen Automotive Museum

Den ene har i flere år været udstillet på Petersens Automotive Museum i Los Angeles (Det er også et navn med dansker aner, den del må vi vende tilbage til en anden gang!), og nu er den anden så dukket op i en annonce i Hemmings.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Ford Motor Company, General Motors, Internationale Nyheder, Uafhænge mærker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s