Er Yenko OK?

Med genopfindelsen af den nye retrostylede Camaro, kommer der i hundredevis af tunerfirmaer frem, der tilbyder at fremstille deres helt egen version meddele der kan købes aftermarket. Det var kun et spørgmål om tid, for hvornår der dukkede versioner op med navne på man kender fra den gang i tredserne.

IMG_8632

CMCI Yenko Camaro

 Nu er de også ved at være med alle sammen, Nickey Chevrolet, Baldwin Motion, Harell, Thomas, Gibb og hvad de hedder alle sammen, selv ZL1 er blevet genopfundet. General Motors vil heller ikke stå tilbage så de har registreret COPO til brug på en senere model.

Selvfølgelig er Godfather’en til dem alle, Yenko, også blevet hevet op af mølposen og med vellignende stribesæt og tilhørende performance modifikationer, skal der nu sælges Yenko Camaroer som aldrig før.

Nu er det her jo gode gamle USA ,så det varer jo ikke ret længe før der oprulles en retsag.

Navnene “Yenko” og “sYc” har i mange år tilhørt en Camaro reservedels pusher Classic Automotive Restoration Specialists (CARS) som nu har overdraget rettighederne til et firma der hedder General Marketing Capital Incorporated eller GMCI. No problemo der, selv om det måske er en smule søgt at initialerne skal lyde som noget der har noget med GM at gøre, for det har de slet ikke.

Alt i alt det er der sådan set ikke noget problem i. CARS har produceret helt nye Yenko Camaro’s i mere end et år nu, ved brug af nye 69 Camaro karrosserier fra Dynacorn, de har oven i købet fået en pris for deres nyudvikling på sidste års SEMA show, alt er skønneste orden, men…

De har godt nok haft rettighederne i mange år, men de har ikke rigtigt brugt dem, Don Yenko som er død og borte for en del år siden, hans familie (kone og børn) hedder jo stadig det samme (Man kan allerede mærke hvor det bærer hen ad) de har nu fået samme ide, med en ny ægte Yenko Camaro.

DSCF0237

Yenko's Yenko Camaro

 The Supercar Registry, eller Yenko Sportscar Club med tilhørende kæmpe hjemmeside og forum, har brugt navnet “Yenko” i mange flere år, og har underskrevene aftaler med Yenko familien om brugen af navnet. De har nu også gang i produktionen af en ægte Yenko Camaro på den nye model.

HALLOOOOO Hollywood hører i efter der ovre, jeg kan ikke være den eneste der ser et Yenko “made for TV”-retssalsdrama udfolde sig på min TVskærm en sen nattetime.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under General Motors, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s