Plastic Fantastic

Siden først i halvtredserne har mange små fabrikker rundt om i USA kastet sig over bilproduktion. Drivmidlet har været en nærmest utrolig entusiasme og et ønske om at se deres egen ideer køre ud af værkstedet. Det har i hvert fald ikke været pengene som fabrikanterne er gået efter, hvilket man har kunnet se på den korte levetid som der typisk for disse små produktioner.

Auto Craftsman Juli 1958

 Siger man amerikansk sportsvogn til en, så vil svaret der kommer tilbage med næsten 100% sikkerhed være Chevrolet Corvette, og Corvetten er da også beviset på at med den rette teknik og masser af penge i ryggen så kan det lade sig gøre at stable en succesfuld sportsvognsproduktion på benene.

Men der har været masser af sportsvogne i USA. Historien bag de første eksempler der har opnået en hvis succes , er beskrevet på Ed Roth’s udemærkede website americansportscars.com, men ud over dem har der været en mylder af små mere eller mindre hjemmelavede køretøjer.

Kendetegnende for disse helt uafhængige bilproduktioner har typisk været et selvstændig design, der ikke altid var lige heldigt fra nogle vinkler, og at køretøjet var basret på en glassfiber konstruktion. Ofte er det kun en lille håndfuld biler der er produceret, eller dette sagt med et gran salt, da det faktisk ikke er nøglefærdige biler der typisk er blevet produceret men kun karrosser, som en handyman med hænderne skruet rigtigt på selv kunne konstruere færdig hjemme i indkørslen.

Geoff Hacker, en bilhistoriker fra Florida, har for ganske nylig startet en veldesignet hjemmeside op for fans af disse glassfiber sportsvogne. For nørder udi amerikansk bilproduktion der er der timer af god underholdning på forgottenfiberglass.com

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under General Motors, Medier, Uafhænge mærker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s