Hvor er her tomt!

Antallet af biler i USA er ifølge en ny undersøgelse faldet med mere end fire millioner. Derfor konkludere den at amerikanernes kærlighed til bilen endelig er ved at uddø.

God plads i vaskehallerne

 Det er Lester Brown, præsident for det uafhængige Earth Policy Institute i Washington DC. der har kigget på de amerikanske tal for indregistrerede biler i USA siden 1950, og kommet frem til at antallet er faldet kraftigt, mærkeligt nok samme år som “Klask i Klunkerne” programmet løb af stablen.

I 1950 var der 46 millioner køretøjer indregistreret i USA. Siden da har der været en stabil stigning, hvor toppen blev nået i 2008 med mere end 250 millioner enheder. Graferne viser også at siden først i halvfjerdserne er antallet af biler ligget over antalet af personer med kørekort.

Lester Brown har konkluderet ud fra de mest aktuelle tal at amerikanerne er på vej til helt at droppe deres hidtige udødelige kærlighed til automobilet. I 2009 blev der således skrottet 14 millioner biler, men kun købt 10 millioner nye, altså et fald på 4 millioner styks eller 2% af det samlede antal. Ifølge Lester Brown er en meget stor andel af de registrerede køretøjer i USA i en så skrotningsmoden stand, at bestanden vil blive beskåret med op imod 10% frem til 2020.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Generelt, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s