Mustangens fader er død

  De var to der stod side om side for at få overtalt Henry Ford II til at adaptere deres ide om en lille sporty vogn i Ford produktlinje, det var Lee Iacocca og Donald Frey. Det er med stor sorg at det nu erfares at Donald Frey har forladt denne jord.

Donald Frey og Lee Iacocca - En tak her fra!

Da beslutningerne om den kommende salgssucces blev taget beklædte han en stilling som Vicepræsident og chefproduktingenør. Ifølge wikipedia startede Donald Frey hos Ford i 1950, og forlod firmaet i 1968, angiveligt grundet uoverensstemmelser mellem ham selv og Lee Iaccoca.

Det var Frey der havde det overordnede ansvar for udviklingen af Ford Mustang, der forløb over kun 18 måneder. Angiveligt var det også Donald Freys oprindelige design ideer der gav hovedlinjerne til den store succes. Ud over Mustangen krediteres Frey for at være manden bag den fire dørs Thunderbird, og blandt andet også ”Dual action” bagklappen på Fords stationswagons, den der både kan svinge ud og svinge ned.

Donald Frey døde den 5. marts i en alder af 87 år i sit hjem i Evanston, Illinois. Uden hans stædighed ville bilverdenen som vi kender den i dag, helt sikkert have set meget anderledes ud.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Ford Motor Company, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s