For mange Grand Sport kopier

Der blev oprindeligt kun produceret fem af Chevrolets legendariske Grand Sport Corvetter tilbage i 1962 og tidligt i 1963. De handles naturligvis i dag til helt absurde priser, derfor er der lige så naturligt et stort marked for replikaer af denne racercorvette.

Den oprindelige Cobra Killer

I januar 2009 fik Duntov  Motor Company, der var med til at bygge de oprindelige racerbiler, licens fra GM til at bygge replicaer af disse, og måneden efter indgik Superformance i et samarbejde med Duntov Motor Company om distributionen.

Da det kun er disse to firmaer der har fået en officiel licens fra General Motors til at producere og sælge Grand Sport kopier, så har GM nu trukket Moongoose Motorsporst i retten for at få stoppet deres produktion og forhandling. GM har krævet at Moongoose destruere alt materiale de har som bærer Corvetten iconiske design, lige som de kræver indsigt i firmaets regnskaber og et endnu ukendt beløb i erstatning

Moongoose Grand Sport - smuk men forbudt

Moongoose Motorsporst hjemmeside er en online butik hvor man kan købe alt til at lave sin egen version af en Grand Sport Corvette, fra $99.95 GS mærker til komplette gadeklare biler med priser der ligger under $90.000. En Moongoose Grand Sport er blandt andet baseret på undervognen fra en C5 Corvette.

Michiel Campagnes Duntov producerede Grand Sport in action

Duntov Motor Company med base i Texas producerer kopier der starter fra $189.000, og dem der var så heldige at være i Fælledparken I København sidste år, kunne se hollænderen Michiel Campagne deltage i en ikke bare en ”ægte kopi”, men faktisk Duntov firmaets første kopi med godkendelse fra General Motors. Campagnes Grand Sport har ifølge deres hjemmeside fået stelnummer 010, bilerne med stelnumrene 006 til 009 er ikke produceret endnu, men er reserveret fire biler der skal produceres nøjagtig som de oprindelige, og ud fra de oprindelige forme.

Via Detroit News

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under General Motors, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s