GM’s gynger og karruseller

Det går skidegodt hos generalen, de nye Camaroer og andre modeller fra GM sprøjter der ud af og der investeres i den ene fabrik efter den anden, ledigheden hos General Motors arbejderne er støt faldende, selv på finanskontoret har de travlt, det er med at tælle penge, det kan man i hvert fald læse forskelige steder.

Government Motors

Den nyeste chef allerøverst hos General Motors, Ed Whitacre, sagde forleden at GM nu ville betale de 6,7 milliarder dollars tilbage som de havde lånt af USA’s regering og af Canada, det er 5 år før fristen for tilbagebetaling. Ifølge Whitacre så skyldes den hurtige tilbagebetaling at de amerikanske forbrugere har købt så mange Chevrolet Malibu’s og Buick LaCrosse’s at det nu er muligt at betale før tid.

Den tror den republikanske senator Chuck Grassly alligevel ikke helt på. Han mener at GM bare har flyttet lidt rundt på de mange millioner de har lånt og kan derfor betale noget af det store lån tilbage. Han siger til CNS News at det ikke nødvendigvis er de flinke forbrugere der har spyttet alvorligt i kassen, men at GM har haft mulighed for at flytte rundt på pengene så tilbagebetalingen kommer fra resten af støtteordningen på 52 milliarder dollars fra den amerikanske regering og 9,5 milliarder fra den Canadiske. Selv efter denne hurtige tilbagebetaling skylder GM altså stadig 53,4 milliarder dollars væk.

Grassly har bedt om en redegørelse angående tilbagebetaling af pengene.

Lad mig afslutte med at citere Barrack Obama:

My commitment is to the American taxpayer. My commitment is to recover every single dime the American people are owed… We want our money back and we’re going to get it.

Der er et stykke vej endnu, Mr. Whitacre!

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under General Motors, Internationale Nyheder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s