Elektricitet, den nye benzin

Så er der gang i den i Detroit i disse dage, endelig er North American International Auto Show i COBO hall igang, messen som hele verden har ventet på, for hvad vil de tre nu-ikke-længere-så-store bilfabrikanter diske op med for at de kan bevise at de kan overleve bare nogle få år endnu i et marked der er præget af nedgang og statslån.

Det er utoligt som tingene kan ændre sig i en branche der er vant til at når der skal udvikles nye modeller tager det år, og at udvikle nye købere tager generationer. Der er ingen tvivl om at Detroit har slået sig en sti, og troligt gået i den retning i den tro at deres kunder gerne ville følge med.

Siden den sidste NAIAS messe i 2008 er verden som amerikansk bilproducent forandret så meget at succeskriteriet nu ikke er hvor mange modeller med 300+ heste man kan mønstre, men helt over i den anden grøft hvor det er antallet af el-drevne køretøjer der afføder publikums klapsalver.

Chrysler 200 EV Concept

Chryslers elektriske udvalg

Der er ingen tvivl om at de alternative drivmidler er kommet for at blive, og her ved indgangen til 2009 ser det ud som om at eldriften er vejen frem. Heldigvis er det ikke den slags el-biler som vi ellers har været vant til at se: små (som i, på størrelse med en gummisko) og grimme (som i, Pontiac Asstek) De kan være, og er også, frække som Chryslers Lotus videreudvikling Circuit EV, smukke som Cadillacs Converj, redningsplanke som Chevrolet Volt, som Buisness as ususal, som det rigtige svar fra en bilsælger til en potentiel kunde. Eller de kan være det hele rullet ind i en, som i Henrik Fiskers næsten amerikanske Karma.

Dodge Circuit EV

Dodge Circuit EV

Cadillac Converj

Cadillac Converj

Fisker Karma

Fisker Karma

Som nybagt far, til en dejlig dreng, så kan man ikke andet end tænke på hvordan verden vil se ud når ham Elias skal til at tage sit kørekort. Prøv at tænke 18 år tilbage, (det er 1991 for de lidt langsomme) og så forestil dig hvad udviklingen vil bringe blot 18 år frem, jo der er ikke noget at sige til at CO2 debatten fylder så meget i hverdagen.

Her på de første dage på Detroit messen er det i hvert fald som om at fallitboet Chrysler, med samarbejdspartneren ENVI, har bedst fat i den del af markedet

Hvis du vil læse mere om emnet elektriske biler, så kan du sagtens bruge et par timer her : http://www.econogics.com/ev/evhista.htm

Reklamer

4 kommentarer

Filed under Internationale Nyheder, NAIAS

4 responses to “Elektricitet, den nye benzin

  1. Pingback: Ringmuskler « The Road Blog

  2. Pingback: Strømlineformet for fremtiden « The Road Blog

  3. Pingback: GM og Chrysler kræver flere penge « The Road Blog

  4. Pingback: Giv dem flere Volt « The Road Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s